Andra forum om hockey

Om du vill läsa ännu mer om hockey och om hockeystaden Jönköping så är hockeystaden.se ett hett tips. Sidan innehåller många perspektiv på hockey och innehåller en del olika plattformar. En del består av en podcast, en del av olika specifika nyheter och en del är allmänna krönikor och nyheter om hockey. Det finns naturligtvis mängder med andra former av bloggar, podcast och annat om hockey. Här kommer några exempel.

The TSN Hockey Bobcast

En podcast med en av giganterna inom hockeyn, åtminstone som kommentator av spelet.

Podcasten leds och drivs av Bob McKenzie, en kanadensisk sportkommentator som florerat friskt i hockey-sammanhang. Han var hockeyfantast redan som liten och hans favoritlag var Toronto Maple Leafs. Bob bistår med analyser av hockey för NHL:s räkning bland annat.

Hockey Central @ Noon

Här kommer ytterligare ett exempel på en podcast som enbart kretsar kring hockey och den leds av ett par legender. Inga mindre än de forna NHL-spelarna Nick Kypreos & Colby Armstrong. Nick spelade sina bästa säsonger inom professionell hockey på 90-talet. Han har också suttit i en och annan expertpanel, bland annat under OS 2010. Och Colby spelar fortfarande på professionell nivå, han har spelat för Växjö Lakers som många säkert redan vet. Han har spelat på professionell nivå sedan 2002.

Lite mer av ett wild card

En podcast som också handlar om hockey, men som vare sig produceras eller leds av kända (eller okända) hockeyspelare är podcasten Marek vs. Wyshynski. Den leds av två av de främsta sportkommentatorerna, den ena för Sportsnet och den andra för Yahoo!. Podcasten sänds varje dag och den innehåller ofta gäster av olika slag, mer eller mindre kända. Dessutom är de sällan överens och diskuterar hockey i stort och smått, lite som Dalenpodden och hockestaden.se.

Det finns som sagt en uppsjö av andra hemsidor, bloggar och podcasts också.