Black Wings HC

Jönköpings stolthet och seriesegrare 2017/2018, för fjärde året i rad!

Black Wings HC är ett hockeylag som spelar i division fyra, även känt som Hockeyfyran.

Förutom att de är favoriter på hemmaplan så har de vunnit Östergötlands ishockeyförbunds serie fyra gånger i rad. Säsongen 2018/2019 står laget inför många nya utmaningar och möjligheter.

Om du vill följa säsongen, är allmänt intresserad av hockey, eller vill veta mer kuriosa om laget ska du definitivt läsa vidare på sidan. Du kommer att kunna läsa mer om bland annat hockey i Jönköping, Hockeyfyran, mer om sponsorerna, resultat och naturligtvis mer om laget – Black Wings HC. Du kan passa på att följa dem på Facebook och Instagram också för att säkert hålla dig uppdaterad.

Höjdpunkter de senaste åren

Laget har hunnit med en hel del sen starten. Bortsett från att fortsätta vinna serien och utvecklas som lag har många spelare både kommit och gått. För att du ska få en inblick i hur laget ser ut idag följer här några höjdpunkter och kuriosa. Följande spelare blev prisade för sina insatser under säsongen 2013/2014:

  • Fredrik Karlsson #90 – Årets Back
  • Robin Ljungqvist #24 – Årets Forward
  • Kim Elf #79 – Årets Assistkung
  • Kalle Ulfves #12 – Årets Målkung
  • Jonathan Rosén #6 – Årets Buse
  • Marcus Lyck #1 – Årets MVP
  • Simon Johansson #32 – Årets Spelare
  • Johan Grannesberger #4 – Året Utveckling

Den mest hyllade personen i laget under säsongen 2014/2015 däremot var ingen mindre än tränaren Jonathan Ohlin: “Med ett stort engagemang, ärlighet och stor drivkraft att utveckla spelare är han den största anledningen till succén för föreningen under säsongen 2014/2015”. Säsongen 2015/2016 vann Christian Holmstedt det prestigefulla priset Coach Award. Under säsongen 2016/2017 måste det lyftas fram att laget vann serien (igen)!

Det finns mycket att skriva om föregående säsong både uppgångar och motgångar, men en av alla kuriosa är att i den årliga interna innebandyturneringen vann de äldre över de yngre med 5-0. Tack till sponsorerna 2018/2019: Ömangruppen, Rogös El och Bygginvest.