Rogös El stolt sponsor

Rogös El är ytterligare ett fantastiskt företag som sponsrar Black Wings HC under säsongen 2018/2019. Utan sina sponsorer skulle laget inte vara lika lyckat som det är och har varit de senaste åren.

Rogös El

Ett litet företag med stor potential. Med endast tre anställda drivs företaget framåt med el som huvudfokus. Och trots att det är ett så litet företag stöttar de Black Wings HC som sponsor.

Att vara elektriker innebär att vara en del av ett hantverksskrå som har funnits sedan elektriciteten uppfanns, i princip i alla fall. Deras främsta uppgift är att installera olika elektriska anläggningar samt att ansvara för servicen av dem. Elsäkerhetsverket ställer ständigt krav på företag som arbetar med elektronik och så även här lever de upp till förväntade krav. Lite som en tränare som ställer krav på sina spelare måste elektrikerna leva upp till vissa förväntningar också.

Det finns olika typer och områden som en elektriker kan specialisera sig inom. Allt ifrån att arbeta hos större industrier och specialisera sig på motorstyrningar av olika slag. Andra specialområden är exempelvis som installationselektriker, då är du specialiserad på olika platser och med en rad olika varierande uppgifter, allt ifrån att hjälpa privatpersoner installera olika saker till att arbeta mer långsiktigt med olika andra företag. Många av dem som driver entreprenörsbolag i Sverige idag är utbildade installationselektriker. Andra former att specialisera sig inom som elektriker är till exempel att arbeta med larm av olika slag, arbeta på kraftverk eller med datanät av olika slag. De flesta elektrikerna arbetar på mer än ett område och det är väldigt vanligt att de byter område efter ett par år om de inte redan från början arbetar inom mer än ett område.

Att vara hantverkare kan vara ganska lönsamt och om företagen dessutom kan bidra till ungas idrottsföreningar är det väl värt pengarna det kostar att som privatperson anställa en elektriker.