Bästa laget i Småland

I division fyra har vi redan etablerat vilket lag som är bäst, serievinnarna Black Wings HC. Men i andra divisioner, hur ser det ut där? Jo, Småland och Jönköping finns naturligtvis representerat där också. I torsdags skrev Svenska Dagbladet om ett annat av Smålands favoritlag, nämligen HV71. Laget vann med hela 4-0 och är därför återigen bäst i Småland. Dock håller Smålands-lagen varandra om ryggen också, även om de är rivaler på isen. Det går att läsa fina hälsningar mellan lagen på deras sociala medier. Sist HV71 vann mot Växjö sköts det avgörande målet av samma forward som å

terigen stod i rampljuset. Att det var en hockeyfest rådde det inte heller några som helst tvivel om. Och apropå hockeyfest går det att läsa mer om Black Wings HC ett par klick bort. Det verkar som om HV71:s formkurva pekar rakt uppåt, segern var lagets tredje raka. Växjös måltorka håller dock i sig enligt utsago. Eftersom laget, på nio framträdanden, endast mäktat med ett snitt på 1,22 mål framåt per match. Inte bra om laget vill hålla sig kvar på topp. Andra Smålandsfavoriter är HC Dalen, Eksjö och Nybro.

Black Wings HC & HV71

Det finns en hel del kopplingar mellan lagen. Bland annat har tränare från organisationen som arbetar med HV71s juniorer också tränat Black Wings HC. Dessutom är det snarare regel än undantag att spelare har spelat eller spelar med det ena laget för att också vara aktiv i det andra. Så nog finns det anledning att fira när det går bra för HV71.